Rendeződött a Damjanich utca 4. szám alatti épület sorsa, a Molnár Antal Zeneiskola költözhet be az ingatlanba. Az épületet 2019-ben zeneiskola céljára újították fel, majd az Erzsébetvárosi Önkormányzat 2021. február 8-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása ellen tiltakozó hallgatóknak adta át.

Mint az korábban már megírtuk, a hivatalos bírósági dokumentumok szerint Szigetmonostoron működő, 2021-ben bejegyzett Freeszfe Egyesület tagjai a térfoglalás jeléül az épület első emeleti erkélykorlátján  el is helyezték a hatalmas tenyeret ábrázoló emblémájukat.

Az ügy kapcsán kitört botrány hatására az egyesület lemondott az épület bérleti jogáról, az önkormányzat pedig pályázatot írt ki az épület hasznosítására. A pályázat most lezárult, Damjanich utca 4. szám alatti épületbe a Molnár Antal Zeneiskola költözhet.

A Damjanich utca 4. számú épület eredetileg lakóháznak épült, 1920 óta évtizedeken keresztül iskolaként funkcionált (Forrás: FSZEK Budapest Gyűjtemény)

Az ingatlan Freeszfe-nek történő bérbeadása azért is keltett meglepetést, mert ezt az épületet Erzsébetváros előző vezetése a képviselő-testület egyhangú támogatásával a jelenleg több helyszínen működő, 600 fős Molnár Antal Zeneiskola számára újítatott fel, mégpedig az önkormányzat saját kötségvetéséből, több száz millió forintból, s a célnak megfelelően a zenei oktatáshoz szükséges hangszigetelt termeket alakítottak ki benne.

Nyitókép: A felújított Damjanich utcai épület 2021 februárjában, amikort erkélyén még ott volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása ellen tiltakozó egyesület logója (Fotó:Both Balázs/pestbuda.hu)