Játszóteret és fitneszparkot is építettek a hűvösvölgyi Nagyrétre

A cikk angol nyelvű változata: Playground and outdoor gym built on Nagyrét in Hűvösvölgy

2021. június 3. 16:00

Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a hűvösvölgyi Nagyréten a magyar erdők őshonos állat- és növényvilágát idéző tematikus játszóteret és egy szabadtéri fitneszparkot is kialakított a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség.

A hűvösvölgyi Nagyrét a tavasszal elvégzett felújítási munkálatok eredményeként tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is várja mostantól a kirrándulókat  – írja a Pilisi Parkerdő Zrt. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő ugyanis a 30 millió forint értékű zöldterületi fejlesztését úgy valósította meg, hogy a Nagyrét vonzó célpont legyen a kiránduló családoknak és a szabadtéri mozgásra vágyóknak is.   

A magyar erdők őshonos állat- és növényvilágát is megismerhetik a gyerekek a hűvösvölgyi Nagyrét új játszóterén (Fotó: parkerdo.hu)

A Pilisi Parkerdő Zrt. közleménye szerint a gyalogút mentén szigetes elrendezésben megépített szabadtéri fitneszparkban számos sporteszköz várja a sportolni vágyókat. Többek között has- és hátpad, fekvenyomó pad, kombinált bordásfal, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámasz-állvány is rendelkezésükre áll. 

A szabadtéri fitneszparkban összesen tizenkét sporteszközt telepítettek (Fotó: parkerdo.hu)

A  tölgyerdővel övezett, három hektáros Nagyrét felújítását 2019-ben kezdték el, akkor a mára már elbontott, egykori mutatványosbódékkal szegélyezett területre kézilabdapálya épült.

Forrás: parkerdo.hu

Nyitókép: Az erdő világát idéző játszótér a hűvösvölgyi Nagyréten (Fotó: parkerdo.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó