Kültéri fotókiállítás nyílt az Összetartozás Emlékhelyénél

A cikk angol nyelvű változata: Outdoor exhibition opens at Memorial of National Unity

2021. június 4. 18:00

A Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelyénél látható a hétvégén az a kültéri tárlat, amely a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából nyílt meg. A nemzeti újrakezdés éve jegyében meghirdetett pályázat válogatott fotóit bemutató tárlaton közeli és távoli vidékekre utazhatunk egyszerre, megismerve és átérezve, hogy hogyan látják a világot a magyarok 2021-ben, magyar szemmel.

Szimbolikus helyszínen, az Összetartozás Emlékhelye mellett állították ki azokat a fotókat, amelyek bemutatják, hogyan látják ma a világot a magyarok. A Magyar szemmel című tárlat tárlaton a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatának 101 győztes alkotásából ad válogatást – írja az MTI.

A 101 kiválasztott kép a trianoni békediktátum óta eltelt 101 évet jelképezi (Forrás: Összetartozás Emlékhelye Facebook-oldala)

Nem véletlen, hogy a kiállításra éppen 101 képet válaszottak ki. Ez azt jelképezi, hogy a trianoni békediktátum óta eltelt 101 évet a magyarság határokkal elválasztva, de lélekben mégis együtt töltött. 

A Magyar szemmel című fotópályázat képeiből összeállított kültéri kiállítás az Összetartozás Emlékhelye mellett a Nemzeti Összetartozás Napján, 2021. június 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kiállítás a hétvégén megtekinthető és a http://www.kulhonimagyarok.hu/ oldalon is látható.

Forrás: MTI

Nyitókép: Magyar szemmel címmel nyílt fotókiállítás a Nemzeti Összetartozás Napján (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó