A Batthyány tér felújítása, átalakítása régóta napirenden szerepel. Most a Budapesti Közlekedési Központ az I. kerületi önkormányzattal együttműködve alakítja át a teret. A ma kezdődött munkálatok során a Dunával párhuzamos, Fő utca felőli szervizutat lezárják, majd ezen a területen gyalogosbarát fejlesztést valósítanak meg – írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. Tájékoztatásuk szerint az önkormányzat virágokkal borított gyalogos területet alakít ki, elvégzik a zöldterületek és a padok felújítását is, júliusban pedig szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek ki.

Az eddigi szervizúton gyalogos területet alakít majd ki az I. kerületi önkormányzat (Fotó: Blázsovics Lívia/pestbuda.hu)

A Budavári Önkormányzat arról ír a Facebook-oldalán, hogy a tér nagyobb felújítását egyelőre nem tervezik. Ugyanis a közelmúltban derült ki, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ a következő 2-3 évben tervezi a HÉV-végállomásnál az aluljáró födémének a szigetelését. Mivel az a beruházás jelentős mértékben érinti a teret, addig nem kezdenek bele nagyobb átalakításba.

A 39-es autóbuszok egyelőre a Vásárcsarnok épülete előtt állnak meg, a jövőben a Szent Anna-templom előtti szervizúton lesz a végállomásuk (Fotó: Blázsovics Lívia/pestbuda.hu)

A mostani átalakítás miatt a jövőben a buszokra nem az eddig megszokott megállókban lehet majd felszállni.  A 39-es és a 109-es buszok megállóját áthelyezik a Szent Anna-templom előtti szervizútra, a 11-es és a 111-es járatokra pedig a tér északi oldalán, az aluljáró mellett lehet majd felszállni. A Bem rakpart felől megszűnik a Fő utca irányába a balra kanyarodási lehetőség, a Fő utca felől pedig csak a BKK-járatok és a taxik hajthatnak be a térre.

Nyitókép: Ma kezdődött meg a Batthyány tér átalakítása (Fotó: Blázsovics Lívia/pestbuda.hu)