Megkezdődött a II. kerületi Gyarmati Dezső Uszoda és a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont melletti terület közösségi és sportcélú fejlesztése  – írja a Budai Polgár című kerületi lap. A Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt részt változatos funkciókkal bővítik. Meghosszabbítják a futókör nyomvonalát, fitneszparkot, kerékpáros KRESZ-pályát és játszóteret is építenek. Mint írják, pingpong- és sakkasztalokat is kihelyeznek, valamint pétanque-, röplabda- és focipályákat is kialakítanak.

Az uszoda és a sportpálya melletti területen közösségi park épül (Forrás: masodikkerulet.hu)

A ligetben a pihenni vágyókat új kiülőhelyek, egyedi tervezésű utcabútorok, nyugágyak és piknikhelyek várják majd. A tervek között szerepel egy olyan pavilon építése, amely rendészeti célokat szolgál, és klubjelyiségnek is alkalmas.

A kerületi újság beszámolója szerint a zöldfelületet is megújul, fákat, cserjéket, évelő növényeket ültetnek és vadvirágos gyepet alakítanak ki. A kivitelezési munkálatok várhatóan egy évig tartanak majd. 

A fejlesztést a Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezéséhez és környezetének megújításához megítélt 1 milliárd forintos költségvetési támogatásból, a fővárosi „TÉR_KÖZ 2018” pályázaton nyert 300 millió forintból és a kerület saját költségvetéséből finanszírozzák. 

Forrás: budaipolgar.hu

Nyitókép: Az új közösségi liget látványterve (Forrrás: budaipolgar.hu)