Megjelent a Hild téri játszótér (1051 Budapest, Október 6. u. 3.) és környékének felújítására, fejlesztésére vonatkozó tervezői közbeszerzés eredménye az uniós közbeszerzési értesítőben, amelyet a V. kerület Önkormányzat tett közzé július 21-én. A dokumentum szerint a beruházás keretében a Hild téri játszóteret korszerűsítik, felújítják, ezzel egyidejűleg a térhez kapcsolódó közterületeket és a Mérleg utca egy kis szakaszának megújítását is tervezik.

A kiírás szerint a Hild téri játszótér új, korszerű megjelenést és eszközöket kap. Az útpálya és a gyalogosfelületek egy szintbe kerülnek az akadálymentesítés érdekében és új, természetes kőburkolatot kapnak.

A játszótér 2020-ban (Fotó: Google maps)

Az is kiderül a tervekből, hogy a játszótér látogatói számára mosdóval, pelenkázóval ellátott, szintén akadálymentes, egyszintes épületet is terveznek a térre. A meglévő közvilágítást is fejlesztik, a kandeláberek helyét úgy alakítják ki, hogy azok fénye ne legyen zavaró fényvetésű a szomszédos épületek ablakainál. Az eleve jól fásított területen további árnyékot adó fákat is fognak ültetni. 

Felújítják az útszegélyeket és a parkolást gátló elemeket, a felszíni vízelvezetés korszerűsítésével együtt a közművek felszíni elemeit (víznyelők, fedlapok, tűzcsapok stb.) szintbe helyezik, szükség esetén cserélik. 

A beruházás az értesítő szerint 27 584 842 forintba került majd (áfa nélkül). 

Nyitókép: A Hild téri játszótér, az V., Október 6. u. 3. szám alatt