Márciusban kezdődhet a Podmaniczky utca felújítása – Egy új tér is születik

2021. december 6. 19:00

A terézvárosi Podmaniczky utca felújítása során egyebek között új fákat telepítenek, a régieket ápolják, felújítják a közvilágítást és egy kis teret is kialakítanak.

A Podmaniczky utca felújításának kiviteli tervei idén márciusban készültek el, a vállalkozási szerződést ősszel írták alá. A munkaterület átadása a téli időszak elmúltával, 2022 márciusában várható, utána kezdődik a munka.

A beruházás során: 

  •  A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában a kihasználatlan jobbra kanyarodó sáv megszűnik, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre.

  • A meglévő fákat ápolják, és 10 újat telepítenek különleges ültetőgödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát.

  •  A szükséges mértékben felújítják a közvilágítást.

A terület felújítása során fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre (Fotó: bkk.hu)

Ezenkívül megújul az útpálya burkolata, a Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópontot hoznak létre három gyalogátkelőhellyel. Mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki. Párhuzamos parkolás lesz a jelenlegi ferde helyett és több helyet kapnak az úgynevezett fenntartható közlekedési módok, vagyis a gyaloglás, a közösségi közlekedés és a kerékpározás.

A műszaki átadás-átvételi eljárás 2023 tavaszán zárulhat le.

 Forrás: BKK

Nyitókép: Tíz új fát telepítenek különleges ültetőgödrökbe, a régieket ápolni fogják a munkálatok során (Fotó: bkk.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Megint egy rohadt biciklisáv! A hozzá nem értő főpolgármester nem fogja fel, hogy a Belváros frekventált útjain a biciklisáv torlódást okoz és nemcsak a forgalmat lassítja/bénítja, hanem ennek a hatása átterjed más utakra és és dugókat képez a város távolabbi pontjain is.


Bécsben a biciklisávok nem az útból vesznek el egy sávot, hanem az út mellett, épülnek. A "mindenhez is értő" főpolgármester úr, csak a hozzá nem értésről, az alkalmatlanságról, és a másra mutogatásról tesz nap mint nap tanúságot. ELKÉPESZTŐ!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó