Folytatja a buszvárók zöldítési programját az V. kerületi önkormányzat. Mint közleményükben kiemelik, a zöldbuszvárók javítják a levegőminőséget, kedvezően befolyásolják a mikroklímát, növelik a várakozók komfortérzetét, újszerű, friss megjelenést is adnak, hozzájárulnak a városi hőszigethatás csökkentéséhez, szerepük van a por és a légnemű anyagok megkötésében.

A 2020 augusztusában átadott zöldmegálló a József nádor téren (fotó: pestbuda.hu)

A tervek szerint 2022 tavaszán a Podmaniczky téren, a Jászai Mari téren, a Szervita téren és a Hild téren is elkészül a zöldváró. Emlékeztettek arra, hogy 2020-ban a József nádor téren, 2021-ben az Erzsébet tér északi és déli oldalán, valamint a Nyugati téren adtak át zöldbuszmegállót.

Mint írták, a fővárosi területen lévő Nyugati téri új zöldbuszmegálló kivitelezését, üzemeltetését és az ezzel járó összes költséget átvállalták a Fővárosi Önkormányzattól, a kerület „cserébe büntetést és közterület-használati díj kivetését kapja a Karácsony Gergely vezette önkormányzattól”.

Forrás: MTI

Nyitókép: A József nádor térhez hasonló, újabb zöldbuszvárókat alakítanak ki 2022 tavaszán a Belvárosban (fotó: pestbuda.hu)