Tovább növekszik a zöldbuszvárók száma a Belvárosban

A cikk angol nyelvű változata: The number of green bus waiters in the city center continues to grow

2022. február 10. 18:00

Tovább bővül a növényekkel beültetett, illetve befuttatott buszvárók száma a Belvárosban, miután az V. kerületi önkormányzat folytatja zöldítési programját. A Hild téren, a Szervita téren, a Podmaniczky téren és a Jászai Mari téren készülő zöldvárakozóhelyekkel együtt immár nyolc zöldbuszváró lesz a Belvárosban.

Folytatja a buszvárók zöldítési programját az V. kerületi önkormányzat. Mint közleményükben kiemelik, a zöldbuszvárók javítják a levegőminőséget, kedvezően befolyásolják a mikroklímát, növelik a várakozók komfortérzetét, újszerű, friss megjelenést is adnak, hozzájárulnak a városi hőszigethatás csökkentéséhez, szerepük van a por és a légnemű anyagok megkötésében.

A 2020 augusztusában átadott zöldmegálló a József nádor téren (fotó: pestbuda.hu)

A tervek szerint 2022 tavaszán a Podmaniczky téren, a Jászai Mari téren, a Szervita téren és a Hild téren is elkészül a zöldváró. Emlékeztettek arra, hogy 2020-ban a József nádor téren, 2021-ben az Erzsébet tér északi és déli oldalán, valamint a Nyugati téren adtak át zöldbuszmegállót.

Mint írták, a fővárosi területen lévő Nyugati téri új zöldbuszmegálló kivitelezését, üzemeltetését és az ezzel járó összes költséget átvállalták a Fővárosi Önkormányzattól, a kerület „cserébe büntetést és közterület-használati díj kivetését kapja a Karácsony Gergely vezette önkormányzattól”.

Forrás: MTI

Nyitókép: A József nádor térhez hasonló, újabb zöldbuszvárókat alakítanak ki 2022 tavaszán a Belvárosban (fotó: pestbuda.hu) 

Összesen 5 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Jaj szegény V.kerületi önkormányzat, már megint csak a Karácsonyozás :-D :-D
Inkább arról számolnának be hogyan játszották Schadl György kezére az értékes ingatlanokat. Arról persze kuss van.


Komolyan attól lesz "zöld" egy kerület, hogy pár cserép virágot odaültetnek egy buszmegálló mögé? Ráadásul ki is takarja maga a megálló?
Hamár a Jószef nádor téren vagyunk, ott például meg lehetett volna hagyni a nagy fákat és a térkövek helyett a parkot, vagy legalább visszaállítani. Akár úgy ahogy a nádor idejében volt...

Válaszok:
Kristoffff | 2022. február 16. 10:53

Egeszen megdobbento es nevetseges, de tenyleg errol van szo. Legalabb felfutattnanak valami novenyt a megallo fem falan.


Letarolják a teljes parkot, hogy aláépíthessenek egy mélygarázst, majd utána nekiállnak kampányolni, hogy milyen zöldek, mert 3 négyzetméteren felfuttatnak valami futónövényt egy rácsra. Na, ilyen a fidesz.

Válaszok:
Sándor | 2022. március 4. 07:05

Mondd mi köze a Fidesznek a buszváróhoz?Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó