A víz világnapján, kedden átadták a III. kerületben frissen elkészült Pünkösdfürdő parkot – számolt be az eseményről a FŐKERT. A hosszan elnyúló park tervezésénél figyelembe vették a környékbeliek, a leendő parkhasználók véleményét.

Egy modern pihenőpad a Pünkösdfürdő parkban (Forrás: Facebook/FŐKERT)

A Pünkösdfürdő parkban egymástól elkülönülő zónákat alakítottak ki, amiket a középen futó „mezsgye”, azaz az akadálymentes járda köt össze. Az egyes zónáknak egyedi neveik is vannak. A „Réten” vadvirágok fognak hamarosan nyílni, a „Határ” egy szántóföldet idéz a takarmánynövényeivel, a „Berekben” fából készült fitneszeszközökön lehet majd erősíteni az izmokat, míg a „Lapályon” gumiborítású kosár- és focipálya található. Ezek mellett a „Kertben” további sportolási lehetőségek lettek kialakítva, illetve egy kerékpáros szervizpontot is elhelyeztek itt. A játszótér a „Föveny” nevű zónában van, ahol a homokfövenyből ütésálló gumival bevont kis dombok emelkednek ki, míg a játszóeszközök fából lettek kialakítva. A Pünkösdfürdő parkot észak felől a „Véderdő” zárja le, amely amellett, hogy növeli a terület növényi sokszínűségét, megköti a talajt és a port, illetve gondoskodik a szélvédelemről és a zajcsökkentésről is.

A „Fövenyben” a homokfövenyből ütésálló gumival burkolt kis dombok emelkednek ki (Forrás: Facebook/FŐKERT)

A FŐKERT közleményéből kiderül, hogy gondoltak a kutyatulajdonosokra is, mivel a park déli részén hamarosan kutyák számára kialakított akadálypályát fognak kiépíteni, amit a tervek szerint májusban adnak át.

Forrás: FŐKERT

Nyitókép: Hamarosan zöldben fog pompázni a most megnyílt Pünkösdfürdő park (Forrás: Facebook/FŐKERT)