Felújították az Újlipótváros és Terézváros közötti gyalogos-kerékpáros alagutat

2022. április 5. 17:00

A XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat felújították. A megújult átjáróban a teljes belső felületet és a külső homlokzatokat is helyrehozták, elbontották és újjáépítették a világítást, felszámolták az alagút alatt húzódó közműárkot, és kicserélték az elavult lemezburkolatot.

Felújították a XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat – írja a Budapesti Közlekedési Központ. A vasúti vágányok alatt átvezető folyosó mostantól biztonságosabb, tisztább és jól kivilágított útvonalat biztosít Terézváros és Újlipótváros között.

Az alagút Bulcsú utca felőli kijárata (Fotó: terezvaros.hu)

Mint írják, az 1874-ben épített és idén megújult Bulcsú utca és a Bajza utca közötti 188 méter hosszú alagút közvetlen kapcsolatot jelent a VI. és a VII. kerület külső részei, valamint a XIII. kerület középső része és a Duna menti kerékpáros-útvonal között. Hozzátették, a megújult átjáróban a teljes belső felületet és a külső homlokzatokat is helyrehozták, elbontották és újjáépítették a világítást, felszámolták az alagút alatt húzódó közműárkot, és kicserélték az elavult lemezburkolatot.

A Bulcsú utca – Bajza utca gyalogos-kerékpáros alagút és környéke (Fotó: bkk.hu)

Az aluljárónak köszönhetően Külső-Terézvárosból és Külső-Erzsébetvárosból a Bajza utca – Gogol utca útvonalon mintegy 10-15 perc alatt elérhetők kerékpárral a fontosabb újlipótvárosi helyszínek, mint például a Lehel Csarnok vagy az Újpesti rakpart, Újlipótvárosból pedig a Honvéd Kórház II. telephelye, az Andrássy út vagy a Keleti pályaudvar – tájékoztat a vállalat.

Az alagúthoz kapcsolódó útszakaszokon, a Gogol utcán és a Bajza utcán kerékpársávok is segítik a közlekedést.

Forrás: bkk.hu

Nyitókép: Megújult a Bulcsú utca és a Bajza utca közötti gyalogos-kerékpáros alagút (Fotó: terezvaros.hu)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Hogy rendbe tették az szuper.
A felújítás minősége nem túl jó, de a padlózat igen, az sokkal jobb lett, mint volt.
A mészkőborítás az oldalakon csúnya lett és összegányolt, azt rendesen is megcsinálhatták volna (teljesen szét van már kopva ti.).
A legjobb, hogy megmenekült az alagút. Sztem egy nagyon hasznos összeköttetés és biciklivel a legbiztonságosabb a két városrész között.
De sajnos biztos vagyok benne, hogy pillanatokon belül lesz ismét vállalhatatlan állapotban. A graffity-k és a kisebb-nagyobb dolgukat ott végzők miatt.
Viszont itt is, a be és kijáratnál van egy-egy szuper pozitívum. Éspedig a növények.
Nem tudom sajnos ki Budapest főkertésze jelenleg, de csodálatos munkát végez. Virágzó fák mindenütt, nyáron fantasztikus vadvirág válogatások etc., lenyűgöző. Remélem sokáig gazdagítja még városunkat az ötleteivel. Még jobban örülnék ha sok-sok pozitív visszajelzés jutna el hozzá és erősítené meg munkájában.

Válaszok:
Sándor | 2022. április 7. 11:49

Elég sötét hely, sokan nem is mernek végigmenni rajta. Én betemettem volna.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó