Felújították a XIII. kerületi Bulcsú utcát a VI. kerületi Bajza utcával összekötő gyalogos-kerékpáros alagutat – írja a Budapesti Közlekedési Központ. A vasúti vágányok alatt átvezető folyosó mostantól biztonságosabb, tisztább és jól kivilágított útvonalat biztosít Terézváros és Újlipótváros között.

Az alagút Bulcsú utca felőli kijárata (Fotó: terezvaros.hu)

Mint írják, az 1874-ben épített és idén megújult Bulcsú utca és a Bajza utca közötti 188 méter hosszú alagút közvetlen kapcsolatot jelent a VI. és a VII. kerület külső részei, valamint a XIII. kerület középső része és a Duna menti kerékpáros-útvonal között. Hozzátették, a megújult átjáróban a teljes belső felületet és a külső homlokzatokat is helyrehozták, elbontották és újjáépítették a világítást, felszámolták az alagút alatt húzódó közműárkot, és kicserélték az elavult lemezburkolatot.

A Bulcsú utca – Bajza utca gyalogos-kerékpáros alagút és környéke (Fotó: bkk.hu)

Az aluljárónak köszönhetően Külső-Terézvárosból és Külső-Erzsébetvárosból a Bajza utca – Gogol utca útvonalon mintegy 10-15 perc alatt elérhetők kerékpárral a fontosabb újlipótvárosi helyszínek, mint például a Lehel Csarnok vagy az Újpesti rakpart, Újlipótvárosból pedig a Honvéd Kórház II. telephelye, az Andrássy út vagy a Keleti pályaudvar – tájékoztat a vállalat.

Az alagúthoz kapcsolódó útszakaszokon, a Gogol utcán és a Bajza utcán kerékpársávok is segítik a közlekedést.

Forrás: bkk.hu

Nyitókép: Megújult a Bulcsú utca és a Bajza utca közötti gyalogos-kerékpáros alagút (Fotó: terezvaros.hu)