Hamarosan kezdődik a Margit körút zöldítése, a házakat is megtisztíthatják

A cikk angol nyelvű változata: Greening of Margaret Boulevard will begin soon, and the houses will also be cleaned

2022. április 12. 16:00

Jelentősen kizöldülhet a Margit körút: közel 5000 évelő és hagymás növény mellett legalább egytucatnyi új fát is elültetnek az út páros oldalán. Emellett tervezik, hogy pályázatot írnak ki a Margit körúton álló kőburkolatú házak homlokzatának megtisztítására.

Hamarosan elkezdődik a Margit körút megújulása – adta hírül honlapján a II. kerületi önkormányzat. A tervek szerint a munkák során 3248 évelő és 1970 hagymás növényt fognak elültetni az út páros oldalán, illetve legalább egy tucat új fát is elültetnek majd az érintett területen. A faültetések során alkalmazni fogják a máshol már bevált módszereket, amelyek segítségével lehetőség van a felszín alatt futó közművek megóvására is.

Látványterv a Margit körút megújulásáról (Forrás: masodikkerulet.hu)

A zöldsáv rehabilitációja mellett a területen térkőburkolatra cserélik ki az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, kevesebb porral és zajjal lehet majd javítani a közműveket. További terv, hogy a Margit körút kőburkolatú házai számára pályázatot írnak ki a homlokzatok megtisztítására. Ezek mellett a kerületi önkormányzat arculati iránymutatást fogalmaz meg az üzlettulajdonosok számára annak érdekében, hogy az üzletek portáljai jobban illeszkedjenek az épületek stílusához.

A beruházást a II. kerületi önkormányzat valósítja meg.

Forrás: masodikkerulet.hu

Nyitókép: Látványterv a Margit körút megújulásáról (Forrás: masodikkerulet.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ez jo hir. Minden szelesebb budapesti utszakaszon ugyanez a megoldas kene, i.e. a jardareszt egy szeles zold savval kene elvalasztani az uttesttol. A parhuzamos parkolast meg ezeken az utszakaszokon meg kell szuntetni - es maris jut hely ezeknek a zold savoknak a kialakitasara. Ugyanez kene a Nagykoruton vegig, Vaci uton, Bajcsy, etc.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó