Pótolták a korábban kivágott fákat a terézvárosi Benczúr utcában

A cikk angol nyelvű változata: The previously felled trees were replaced in Benczúr Street in Terézváros

2022. május 3. 19:00

A korábban kivágott 29 fa helyére 36 újat ültettek el a VI. kerületi Benczúr utcában, illetve növelték a fahelyek méreteit is. A 36 új fa elültetését a Főkert szakemberei végezték.

Korábban nagy felháborodást keltett, amikor a terézvárosi Benczúr utcában kivágtak 29 fát. A döntést akkor azzal indokolták, hogy a fák betegek, és emiatt balesetveszélyessé váltak. Most a korábban kivágott egyedek pótlására 36 új csemetét ültettek el – derül ki a VI. kerületi önkormányzat honlapjáról.

A korábban kivágott fák helyére 36 csemetét ültettek (Fotó: terezvaros.hu)

Mint írják, az új fák egészségesebb körülmények közé kerültek, mivel minden egyed helyét 2x2 méterre növelték, illetve mindegyik fa 4 köbméter tápanyagban gazdag talajt kapott. A VI. kerület honlapján ovasható írás szerint az új fák kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy bírják a belvárosi környezet okozta terhelést, a gyökerek növekedésével ne károsodjon a járda, az úttest és a közművek, illetve a lombkoronája se legyen túl nagy, hogy az egymás mellett lévő egyedek kényelmesen elférhessenek. A 36 új fa elültetését a Főkert szakemberei végezték.

Forrás: terezvaros.hu

Nyitókép: Pótolták a korábban kivágott fákat a Benczúr utcában (Fotó: terezvaros.hu)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Örvendetes. Sajnos kevés utca van kétoldalt a járda szélére ültetett fákkal ellátva. Ott ahol szélesebb a járda mindenhol fákat kellene ültetni. Elég végigmenni a belváros mellékutcáin, hogy lássuk mennyi lehetőség van erre. Ott van a Benczúr utca alatt a Felsőerdősor út, elférne jónéhány fa, mert nevével ellentétben egyetlen fa sincs kiültetve. Szélességnek elegendő, ha a babakocsit végig lehet tolni, vagy egy kerekesszék kényelmesen elfér a járdán.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó