Hamarosan folytatódhat a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése. Még idén márciusban beszélt arról dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és a klinika igazgatója az egészségügyi intézmény többmilliárdos fejlesztése első ütemének átadásán, hogy a következő években megépülhet az új épületszárny. A Városmajor utca és az Acsády Ignác utca kereszteződésénél lévő telekre felépítendő új szárny megvalósítására korábban közbeszerzést írtak ki, amelynek május 10-én, kedden lett eredménye – derült ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből. 

A városmajori klinika új diagnosztikai központjának homlokzati terve (Forrás: etdr.gov.hu)

Ahogyan az az uniós Közbeszerzési Értesítőből is kiderül, a beruházás keretében a Városmajor utca 70. alatti telekre egy megközelítőleg 4500 négyzetméternyi nettó alapterületű és a két pinceszintet és a fölszintet leszámítva 4 emelet magas új épületet valósul meg. Az új képalkotó diagnosztikai épületben kialakítanak egy raktár- és öltözőszintet közel 830, egy mélygarázst közel 760, egy intervenciós-képalkotó szintet (két MR- és egy CT-helyiséggel) több mint 1700 és egy oktatószintet is megközelítőleg 520 négyzetméteren.

Az új épületszárny egy híddal fog kapcsolódni a meglévő épülethez (Fotó: Google Maps)

Az új épületszárnyat a tervek szerint egy híd köti majd össze a Városmajor utca 68. alatti, már meglévő épülettömbbel. Ugyanakkor a híd kialakítása miatt a meglévő épületet is át kell alakítani 638 négyzetméteren. A beruházás részét képezi továbbá az Acsády Ignác utca helyreállítása 645 négyzetméteren.

Ahogyan arról korábban a kórház igazgatója, dr. Merkely Béla is beszélt, az új diagnosztikai központ a legmodernebb diagnosztikai és terápiás berendezésekkel fog hozzájárulni a klinika oktató-, kutató- és gyógyítómunkájához, amely már most is Európa élvonalához tartozik.

Forrás: ted.europa.eu, semmelweis.hu,

Nyitókép: A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (Fotó: hegyvidek.hu)