Megújul a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika

A cikk angol nyelvű változata: The Városmajor Cardiovascular Clinic will be renewed

2021. július 23. 9:00

Korszerűsítik a Városmajori Klinika épületeit: többek között a tetőt, a külső hőszigetelést és a főbejárati kaput is felújítják, bővül a napelempark is. Az egykori János Szanatóriumban az idők során több híres beteget kezeltek, mások mellett Babits Mihályt és Ady Endrét is.

Július 14-én jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika energiahatékonysági fejlesztés tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívása, amelyből kiderül, hogy a XII.kerületi Városmajor u. 68. alatt álló épületeket korszerűsítik.

A hirdetmény szerint a fejlesztés keretében megtörténik a főépület, az összekötő épület és műtőszárny külső hőszigetelése, az épület légtechnikai és klímaberendezéseinek cseréje, a napelempark bővítése, a fűtési rendszer felülvizsgálata, valamint a tető hőszigetelése és korszerű vízszigetelése, hogy biztonsággal fel lehessen szerelni rá a napelemeket. A hagyományos lámpákat is energiatakarékosra cserélik, ezenkívül korszerűsítik a főbejárati kaput, valamint a nyílászárókat is átvizsgálják. 

Az ajánlatkérő Semmelweis Egyetem 2021. augusztus 16-ig várja az ajánlatokat.

A Városmajori Klinika (akkor még János Szanatórium) főépülete 1912-ben épült és híres betegei is voltak: kezelték ott Babits Mihályt, Ady Endrét, Jávor Pált és Urai Tivadart is.

Nyitókép: A Városmajori Klinika épülete a Városmajor u. 68. alatt (Fotó: hegyvidek.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó