Közel három éves szakmai előkészítő munka után június 10-én adták át a XVII. kerületben, Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját. Az Akadémiaújtelepen létesült pálya görkorcsolyások, gördeszkások és a freestyle BMX-esek számára is ideális helyszín, amely nemcsak a kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat – írja a rakosmente.hu. 

Mint írják, az újonnan használatba vett rákosmenti pálya egy 345 négyzetméter alapterületű, három tagból álló medencés flow-pálya, amely kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló Magyarországon. A pálya különlegessége, hogy ívek tekintetében jelenleg ez hazánk legnagyobb mélységű gördeszkapályája, amelyhez hasonlóak csak Nyugat-Európában találhatóak. A speciális pályán nemcsak gyakorolni lehet, de sportrendezvények is tarthatóak. A pálya tökéletes helyszín profi sportolók kinevelésére és edzéseire is.

A Görpark kezdők, de a profik számára is tartogat kihívásokat (Fotó: rakosmente.hu)

Az Aranylúd, illetve az 513. utca között található létesítmény környezete teljesen parkosított, ahová 5 darab padot és 3 darab szeméttárolót is kihelyeztek, a pályát pedig két térkőburkolatos feljárón lehet megközelíteni.

A pálya az Aktív- és Ökourisztikai Fejlesztési Központ által lebonyolított Országos Görpark Program keretében összesen 53 millió forintból épült meg, melyet 50-50 százalékban Rákosmente Önkormányzata és az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda biztosította. Ezen felül az Önkormányzat vállalta, hogy saját költségén környezetrendezést is végrehajt, többek közöt pihenőpadokat is elhelyez – írja a rakosmente.hu. 

Forrás: rakosmente.hu

Nyitókép: Átadták Rákosmentén az adémiaújtelepi Görparkot​ (Fotó: rakosmente.hu)