Retró trolibusszal utazhatunk

2022. június 18. 16:30

Ezen a hétvégén visszatér Budapest utcáira a több mint negyvenéves, szovjet gyártmányú troli, szombaton az R74-es jelzésű járműveken a 74-es vonalán, a Károly körút és a Csáktornya park között utazhatnak az érdeklődők.

Ezen a hétvégén is találkozhatnak az érdeklődők az évtizedeken át a fővárosi utcák képéhez tartozó ZiU-9-es trolibusszal: június 18-án, szombaton a 74-es vonalon, a Károly körút és a Csáktornya park között közlekedik a jellegzetes hangjáról is ismert jármű. A retró trolira érvényes jeggyel, vagy bérlettel lehet felszállni – írja a BKK.

A budapesti trolibusz-hálózaton a hetvenes évek közepétől üzemeltek a ZiU-9 típusú trolik, amelyek tíz évvel ezelőttig, egészen 2012-ig szolgálták a fővárosi utasokat. Jellegzetes hangjuk és külsejük miatt évtizedeken keresztül a budapesti utcák meghatározó szereplőivé váltak.

Felszállhatunk a retró trolira (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Mint írják, ezen a hétvégén visszatér a szovjet gyártmányú troli: június 18-án, szombaton R74-es jelzéssel a 74-es vonalon találkozhatnak az érdeklődők a BKV Zrt. által megőrzött és felújított több mint negyvenéves járművel.

A R74-es trolibuszt a BKK normál díjszabása szerint lehet igénybe venni, menetrendje a BKK oldalán érhető el.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Több mint negyvenéves trolibusszal utazhatunk a hétvégén​ (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Összesen 2 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Ezek még igazi járművek voltak. Miért nem veszünk inkább most is orosz testvéreinktől? A Metrók is milyen jók még van
bennük anyag.

Válaszok:
Sándor | 2022. június 30. 19:19

Borzalmas jármű volt. Az ember lelkét kirázta, az ülései szűkek, a térdnek nincsen helye, és esős időben többek kaptak kisebb áramütést amikor leszálltak.
Szó se róla a mai orosz trolik és a legújabb metrók tényleg modernek, de még mindig eléggé közepes színvonalúak.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó