Új kerékpársávok Budán

2022. augusztus 9. 14:00

A XI. kerületi Október huszonharmadika és az Irinyi József utcában a felújítás részeként kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült. Így a Bogdánfy utca és a Petőfi híd közötti kerékpárút meghosszabbításával tovább bővült a fővárosi kerékpárút-hálózat.

Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).  Az útfelújítás részeként az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán, köszönhetően annak, hogy a Fehérvári úttól a Bogdánfy utca kereszteződéséig kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült. Ez a fejlesztés hiányt pótol, és nagy előrelépést jelent a budai és a pesti kerékpáros-hálózat összekötésében is – írták. Azt is közölték, hogy a kerékpársávok kialakítása az útpálya gépjármű-kapacitását nem érinti, a gépjárműforgalmi sávok száma nem változott .

Budán az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása (Fotó: BKK)

Az érintett szakaszokon széles kerékpársávokat alakítottak ki dupla záróvonallal, ahol pedig nem volt lehetőség önálló kerékpársávok építésére, ott a lehetőségekhez mérten a legszélesebb busz-kerékpár sávokat tervezték meg. Emellett a Pest felé vezető oldalon a Bogdánfy utca és a Petőfi híd közötti szakaszon meghosszabbították a kerékpárutat, ami így már közvetlenül kapcsolódik a Bogdánfy utca, az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út felől érkező kerékpársávokhoz, kényelmes kapcsolatot biztosítva a Petőfi hídon keresztül a pesti Nagykörúton, valamint a Duna mellett futó kerékpárúthoz ezekből az irányokból is – tudatta a közlekedési társaság.

Új kerékpársávok a budai oldalon (Forrás: BKK)

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ 

Nyitókép: Új kerékpársávok Budán​ (Fotó: BKK)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Gratulálok! A buszsávban megy a kerékpárút. De nem balesetveszélyes ugye? A kőrúton elvettek egy sávot az autósoktól, azóta még jobban torlódik a forgalom, nem is beszélve a az állandó araszolás miatti környezetszennyezésről. A mindenhez (is) értő főpolgármester úr nap mint nap megcsillogtatja újabb és újabb nagyszerű ötleteit. Csak az a baj, hogy a budapestiek látják a kárát.

Válaszok:
ébrenjáró | 2022. augusztus 17. 16:01

"Elvettek egy sávot az autósoktól"
A belvárosban autózok minden sávot és az elvileg közös közterületek 90% 120 éve elvették az összes többi embertől, hogy egy kisebbségnek kényelmes legyen és mindenki más a "bocs, hogy élek" kategória legyen folyamatosan.


Olyan emberre aki még autót vezetni is képtelen nem bíznék semmilyen vezetői beosztást.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó