Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).  Az útfelújítás részeként az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán, köszönhetően annak, hogy a Fehérvári úttól a Bogdánfy utca kereszteződéséig kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült. Ez a fejlesztés hiányt pótol, és nagy előrelépést jelent a budai és a pesti kerékpáros-hálózat összekötésében is – írták. Azt is közölték, hogy a kerékpársávok kialakítása az útpálya gépjármű-kapacitását nem érinti, a gépjárműforgalmi sávok száma nem változott .

Budán az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása (Fotó: BKK)

Az érintett szakaszokon széles kerékpársávokat alakítottak ki dupla záróvonallal, ahol pedig nem volt lehetőség önálló kerékpársávok építésére, ott a lehetőségekhez mérten a legszélesebb busz-kerékpár sávokat tervezték meg. Emellett a Pest felé vezető oldalon a Bogdánfy utca és a Petőfi híd közötti szakaszon meghosszabbították a kerékpárutat, ami így már közvetlenül kapcsolódik a Bogdánfy utca, az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út felől érkező kerékpársávokhoz, kényelmes kapcsolatot biztosítva a Petőfi hídon keresztül a pesti Nagykörúton, valamint a Duna mellett futó kerékpárúthoz ezekből az irányokból is – tudatta a közlekedési társaság.

Új kerékpársávok a budai oldalon (Forrás: BKK)

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ 

Nyitókép: Új kerékpársávok Budán​ (Fotó: BKK)