Augusztus 27-én és 28-án a magyar buszgyártás talán legmeghatározóbb képviselőjének különleges járműveit láthatják az érdeklődők Kőbányán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában, az Ikarus MiniFeszt rendezvényen – írja közleményében a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. 

Megtekinthető az Ikarus 311-es típus is​ (Fotó: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)

A múzeum tájékoztatója szerint a  programra legendás buszok érkeznek a BKV Zrt.-től, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-től és magánszemélyektől is. A múzeum járművei közül megtekinthető lesz a híres Faros Ikarus, illetve a 211-es és a 311-es típus is, ráadásul a nagyközönség számára most először lesz látható egy Ikarus 256 autóbusz, melyet a teljes restaurálás jelenlegi fázisában mutatnak meg a nagyközönségnek.

A Ford T-modellt ​is kiállították (Fotó: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)

A kétnapos programban továbbá szerepelnek interaktív tárlatvezetések, ahol a látogatók mások mellett megismerhetik a múzeum gyűjteményéből kiállított, 1926-ban készült Ford T modellt, és ellátogathatnak egy igazi hidegháborús bunkerbe is. Emellett szakmai beszélgetéssel, a legkisebbeket érdekes gyerekprogramokkal várják a szervezők. Ezenkívül 40 méternyi vasúti terepasztalt is kihelyeznek, amely a rendezvény után is látható lesz az Északi Járműjavítóban egészen szeptember 4-éig.

A Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik című tárlat (Fotó: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)

A különleges Ikarusok mellett a látogatók megtekinthetik a múzeum Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik és a Meg nem épült Budapest című időszaki tárlatait is. 

Forrás: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Nyitókép: Különleges Ikarus buszokkal várja a látogatókat a Közlekedési Múzeum​ (Fotó: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum)