Átadták a legújabb gyalogátkelőt a Blaha Lujza térnél

A cikk angol nyelvű változata: The newest pedestrian crossing at Blaha Lujza Square was handed over

2022. szeptember 8. 14:00

Már minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése, ugyanis elkészült a harmadik új gyalogátkelőhely a Blaha Lujza téri csomópontban. A zebra az Erzsébet híd felőli oldalon, a Rákóczi úton található.

A Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ezek közül a harmadikat szeptember 7-én alakították ki, így már minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése – írja a bkk.hu.

Új gyalogátkelőhely a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Az új gyalogátkelőhely a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában található, a Rákóczi úton vezet át. A másik kettő, a csomópont Erzsébet körúti és Keleti pályaudvar felőli (Rákóczi úti) ágában március végén készült el.

Mint írják, az új gyalogátkelőhelyek középszigettel épültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogos-átkelőhelyet használhatnak az arra közlekedők a három új, valamint a József körúton már korábban is meglévő (a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető) zebrának köszönhetően. Az akadálymentesítést a taktilis burkolat lerakása, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segíti. A térbútorokat is elkezdték kihelyezni a térre.

Összesen négy gyalogos-átkelőhely található a Blaha Lujza térnél (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)

A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik – írja a bkk.hu.

Nyitókép: Elkészült a legújabb gyalogátkelő a Blaha Lujza térnél (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Gratulálok! Egy kis fehér festék kellett hozzá. Igazából nem értem miért kell zebra, ha van aluljáró. Gondolom a mozgáskorlátozottak miatt. De akkor inkább lifteket kéne építeni!

Válaszok:
Sándor | 2022. szeptember 20. 20:01

Nos kérlek Barcelonában értettem meg, hogy a zebrák kiváltása aluljárókkal teljesen elhibázott dolog. Nem nekünk, az autóknak kell a hely szemlélet ad absurdum voltát láthatjuk ezekben.
Aluljárónak csak ott van értelme ahol van egy metró megálló középen és eldönti lent az ember, hogy merre megy ki az ember a felszínre.


A gyalogos átkelő valószínűleg azért kell, mert az aluljárót is fel kell újítani. Jelenleg le van pusztulva, beázik, a fedél nélküliek wc-nek használják. A felújítást még Tarlós István indította el. Ez év elejére el kellet volna készülni a Blaha Lujza tér felújításával.
Talán még Karácsony Gergely sem tudja, hogy ez mikor lesz kész!Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó