A Blaha Lujza tér felújításával egy időben összesen három új gyalogátkelőt létesített a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Ezek közül a harmadikat szeptember 7-én alakították ki, így már minden irányban akadálymentesen átjárható a felszínen a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése – írja a bkk.hu.

Új gyalogátkelőhely a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)

Az új gyalogátkelőhely a Blaha Lujza téri csomópont Erzsébet híd felőli ágában található, a Rákóczi úton vezet át. A másik kettő, a csomópont Erzsébet körúti és Keleti pályaudvar felőli (Rákóczi úti) ágában március végén készült el.

Mint írják, az új gyalogátkelőhelyek középszigettel épültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogos-átkelőhelyet használhatnak az arra közlekedők a három új, valamint a József körúton már korábban is meglévő (a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető) zebrának köszönhetően. Az akadálymentesítést a taktilis burkolat lerakása, valamint a korszerű közvilágítás kialakítása is segíti. A térbútorokat is elkezdték kihelyezni a térre.

Összesen négy gyalogos-átkelőhely található a Blaha Lujza térnél (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)

A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik – írja a bkk.hu.

Nyitókép: Elkészült a legújabb gyalogátkelő a Blaha Lujza térnél (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)