Visszakapta régi fényét  az angyalföldi Szent Mihály-templom, a Babér u. 17/b alatti épület külső felújítása nemrég készült el. Szeptember 11-én szentmise keretében került sor a templom megáldására, a szentmisét Erdő Péter bíboros celebrálta – olvasható a szentmihaly.hu oldalon.

A templom megáldása 2022. szeptember 11-én (Fotó: szentmihaly.hu)

A neoromán stílusformákat mutató XIII. kerületi Szent Mihály-templomot a szegedi dóm építésze, Foerk Ernő tervezte. A kivitelezés 1929-ben kezdődött, a templomot 1930 szeptemberében szentelték fel.

A Szent Mihály-templom főhomlokzata 2018-ban (Fotó: Havas Gyöngyvér/pestbuda.hu)

Az angyalföldi Szent Mihály-plébániatemplom oldalhomlokzata Erdélyi Mór 1930 körül készült fényképén (FSZEK Budapest Gyűjtemény)

A Babér és a Tomori utca sarkán található telken álló, kéttornyú épület vöröses téglából és fehér kőből épült, a két szín kombinációjából álló geometrikus formák díszítik a templom külső falát.

A falak felújítása 2022. júniusában (Fotó: szentmihaly.hu)

Képek a felújításról (Fotó: szentmihaly.hu)

A felújításban az anyagi fedezetet legnagyobb részben az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, kisebb részben a Köztársasági Elnöki Hivatal és a XIII. kerületi önkormányzat, illetve a hívek adományai tették ki.

Nyitókép: Felújították az angyalföldi Szent Mihály-templomot (Fotó: szentmihaly.hu)