Nem lesz karácsonyi díszkivilágítás a fővárosban

A cikk angol nyelvű változata: There will be no decorative lighting for Christmas in the capital

2022. október 27. 20:30

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében nem lesz díszvilágítás a főváros által kezelt utcákban, például a Váci utcában, a Városháza parkban, az Andrássy út egy részén és a Batthyány téren.

Idén nem építi ki a karácsonyi díszítővilágítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken a jelenlegi gazdasági helyzetre tekintettel – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A főpolgármester-helyettes előterjesztését 18 igen szavazattal, 3 nem szavazat ellenében, 8 tartózkodás mellett támogatta a testület – írja az MTI.

Az intézkedés révén 28,3 millió forintot lehet spórolni, illetve – mint írták – jelentős mennyiségű szén-dioxid kibocsátásának csökkentése is elérhető. Az előbbi összeget az általános tartalékba csoportosítják át.

Idén nem lesz kivilágítva a Városháza park (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a döntés értelmében nem lesz díszkivilágítás például az V. kerületben, a Váci utcában a Vörösmarty tér és Fővám tér közötti szakaszon és a környező kis utcákban, valamint a Deák Ferenc utcában és a Városháza parkban. A VI. kerületben az Andrássy út egy részén, az Oktogonon, a Nagymező utcában, a Liszt Ferenc téren nem lesz karácsonyi díszkivilágítás, az I. kerületben pedig a Batthyány téren és a Clark Ádám téren.

Forrás: MTI

Nyitókép: Karácsonyi fények a Váci utcában 2019-ben (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Lesz helyette coresz.


Karácsonyi fények nélküli Karácsonyt tervez Karácsony.


Ez ökörség! A mai LED fényforrások tizedét sem fogyasztják annak amit a hagyományos égők. Még egy érdekesség. A színes lámpák hagyományos égőkkel az üveg színesre festésével készültek, tehát fényerőt veszítettek, a LED bármilyen színű lehet, sőt váltogathatja is veszteség nélkül. Láttam nyugatról behozott karácsonyfa világítást, a mini LED alapú színes lámpácskák mindössze 10 Watt áramot fogyasztottak, a régiekben egyetlen gyertyaégő 5 Watt. az egész 100 Watt áramot fogyasztott.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó