Idén nem építi ki a karácsonyi díszítővilágítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken a jelenlegi gazdasági helyzetre tekintettel – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A főpolgármester-helyettes előterjesztését 18 igen szavazattal, 3 nem szavazat ellenében, 8 tartózkodás mellett támogatta a testület – írja az MTI.

Az intézkedés révén 28,3 millió forintot lehet spórolni, illetve – mint írták – jelentős mennyiségű szén-dioxid kibocsátásának csökkentése is elérhető. Az előbbi összeget az általános tartalékba csoportosítják át.

Idén nem lesz kivilágítva a Városháza park (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a döntés értelmében nem lesz díszkivilágítás például az V. kerületben, a Váci utcában a Vörösmarty tér és Fővám tér közötti szakaszon és a környező kis utcákban, valamint a Deák Ferenc utcában és a Városháza parkban. A VI. kerületben az Andrássy út egy részén, az Oktogonon, a Nagymező utcában, a Liszt Ferenc téren nem lesz karácsonyi díszkivilágítás, az I. kerületben pedig a Batthyány téren és a Clark Ádám téren.

Forrás: MTI

Nyitókép: Karácsonyi fények a Váci utcában 2019-ben (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)