Befejeződött a VI. kerületi Podmaniczky utca Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszának felújítása – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a BKK márciusban megkezdett saját beruházása eredményeként megújult az útpálya és a járda burkolata, így csendesebbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá vált az utca. Kerékpársávot alakítottak ki mindkét irányban, valamint párhuzamos autóparkolást a korábbi ferde helyett.

Mindkét irányban kerékpársávot alakítottak ki (Fotó: bkk.hu)

A Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópontot létesítettek három gyalogátkelőhellyel, és felújították a közvilágítást. Tizenegy új fát ültettek, olyan különleges gödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát. A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában kis teret és szélesebb járdát alakítottak ki, fákat és utcabútorokat telepítettek – sorolták.

A BKK és a fővárosi önkormányzat más beruházásaihoz hasonlóan ebben az esetben is kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, amelyet a taktilis (a síkból kiemelt, nem csak szemmel érzékelhető) figyelmeztető- és tájékoztatóburkolat, valamint a közvilágítás megújítása is segít – tették hozzá. A felújítás eredményeként javultak a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételei, élhetőbb és biztonságosabb lett a Podmaniczky utca a Nagykörút és a Bajcsy-Zsilinszky út között – összegeztek.

Forrás: MTI

Nyitókép: Megújult a terézvárosi Podmaniczky utca egy szakasza (Fotó: bkk.hu)