Könnyebb lesz kerékpárral eljutni Pestről a budai hegyekbe

A cikk angol nyelvű változata: The Buda mountains will be easier to reach by bicycle from Pest

2022. november 29. 15:00

A belvárosból könnyebben lehet majd kerékpárral megközelíteni a Budai-hegységet, mert új kerékpáros kapcsolatokat alakítanak ki a XII. kerületben. A Budakeszi út – Zugligeti út és a Budakeszi út – Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út vonalán terveznek fejlesztést és korszerűsítést.

Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési eszközök arányát a főváros XII. kerületében – írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése alapján.

A tervezésre vonatkozó ajánlati felhívás november 28-án jelent meg, azt megelőzően a BKK egyeztetett a fővárosi önkormányzattal, a XII. kerületi önkormányzattal, a BKV Zrt.-vel, továbbá a Budapest Közút Zrt.-vel. A beruházás előkészítésekor szempont volt, hogy Hegyvidéken tovább nőjön a fenntartható közlekedési módok aránya, valamint javuljon a közösségi közlekedés helyzete – olvaható az MTI hírében.

Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatokat hoznak létre a XII. kerületben (Fotó: BKK)

A fejlesztésnek köszönhetően gyors és biztonságos kerékpáros kapcsolat jöhet létre a Zugligeti út (János-hegy) és a Szilágyi Erzsébet fasor mellett már meglévő útvonal között, így Budapest belvárosából könnyebben lehet majd kerékpárral megközelíteni a Budai-hegységet. Része a tervezett beruházásnak a Budakeszi út – Zugligeti út és a Budakeszi út – Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út csomópontok korszerűsítése, illetve kerékpáros fejlesztése; a csomópontok átépítéséhez szükséges felsővezeték-tartó oszlopok áthelyezése; az útpálya teljes felújítása, valamint a Szépilona kocsiszínbe vezető villamos-infrastruktúra fejlesztése.

Forrás: MTI

Nyitókép: Újabb kerékpárutak építését tervezik a Hegyvidéken (Fotó: BKK)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó