Átadták a megújult Kiscelli parkot, amelyet a III. kerületi Kiscelli Múzeum környékének rehabilitációja részeként újítottak fel – írja az obuda.hu.

A program még 2018-ban indult, ekkor nyert el támogatást Óbuda a Kiscelli park rehabilitációjára az előző fővárosi önkormányzat által kiírt Tér-Köz pályázaton.

A kivitelezés mostanra fejeződött be, ennek eredményeképpen – mint a III. kerület hírportálján olvasható – megújult a zöld felület, gyalogosútvonalak, pihenőterek jöttek létre utcabútorokkal, és tematikus játszóteret alakítottak ki. A kerékpárral érkezők 10 állásos kerékpártárolót találnak itt. A környezetrendezés részeként további parki bútorokat helyeztek ki: 13  ülőpadot, 3 piknikasztalt, 5 hulladékgyűjtőt, két információs táblát, egy ivókutat, valamint tíz kandelábert.

Megszépült a Kiscelli park (Fotó: Budapest Városháza Facebook-oldala)

Közölték azt is, hogy a park így már alkalmas számos közösségi tevékenységre: múzeumpedagógiai programokra, kutyás tréningre vagy akár helytörténeti sétákra is. Elkészült a Mimó és Csipek kalandjai nevezetű meseösvény, amely elsősorban az óvodás gyermekek számára nyújt interaktív, inspiráló programot, a klímatudatosságra, környezettudatosságra történő neveléssel együtt.

Meseösvényt és tematikus játszóteret is kialakítottak (Fotó: Budapest Városháza Facebook-oldala)

A Kiscelli park komplex fejlesztése összességében 357,5 millió forintból valósult meg, melyet több pályázati forrásból finanszíroztak, jelentős önerő bevonásával – írja az obuda.hu

Forrás: obuda.hu

Nyitókép: Átadták a megújult Kiscelli parkot Óbudán (Fotó: Budapest Városháza Facebook-oldala)