Felújítják a Dráva parkot a XIII. kerületben

2023. április 5. 20:00

A XIII. kerületben felújítják a Hegedűs Gyula utca, a Dráva utca és a Visegrádi utca által határolt közparkot, a fejlesztés koncepcióterve már elkészült. Új fákat ültetnek, növényeket telepítenek, játszódombot, napozórétet alakítanak ki, a parkot átszelő út vonalvezetése a park nevének megfelelően a Dráva folyó mederkanyarulatait idézi majd.

A XIII. kerületi Dráva parkot ma leginkább vízjátékáról és játszóteréről ismerik a környék lakót. A Hegedűs Gyula utca – Dráva utca – Visegrádi utca által határolt területet hamarosan felújítja a XIII. kerületi önkormányzat, a közterületi fejlesztés koncepcióterve már elkészült – derül ki a kozszolgaltato.bp13.hu honlapról. Az átalakítás keretében új térszerkezetet kap a park, amely a jövőben új pihenőfunkciókkal, a nyugati oldalon napozóréttel várja majd a látogatókat. 

A tervek szerint a játszótér az eredeti helyén marad, de bővül a területe, és új játszóeszközöket helyeznek ki. A gyerekek védelme érdekében új öntöttgumi burkolatot fektetnek le, játszódombot alakítanak ki, a vizes architektúra pedig megmarad. A területre különböző növényeket ültetnek, klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik majd a megújult Dráva parkot. A Visegrádi utcai oldalon – lakossági kérésre – az idősek számára is használható fitneszeszközök is helyet kapnak.

A Dráva park koncepcióterve (Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu)

A koncepciótervben a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó: a parkban az út vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi majd. Az elképzelések véglegesítése előtt az önkormányzat még várja a környék lakóinak véleményét is.

Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu

Nyitókép: A Dráva park látványterve (Forrás: kozszolgaltato.bp13.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó