A város hangjai – Beszélgetések Budapestről

2023. szeptember 13. 19:30

A városegyesítés 150. évfordulója alkalmából beszélgetéssorozat indul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban Budapestről. A városfejlesztéssel kapcsolatos tervek mellett szó lesz arról, kik költöztek a fővárosba a városegyesítés korában, téma lesz a lakhatás, a személyes emlékek, de megjelenik a város fényképeken is.

„Budapestiként egy másfél évszázadnyi hagyaték mindennapos használói vagyunk – féltett családi ereklyék és levetett, kényelmetlen holmik mai gazdái. Nemzedékek nagyvárosi tapasztalatait gazdagítjuk és adjuk tovább, átutazóként és otthonra találva egyaránt. Ennek a sokszínű örökségnek a mélyebb összefüggéseit igyekszünk felszínre hozni jeles művészekkel és szakemberekkel folytatott, oldott hangulatú, képes és hangzó illusztrációkkal kísért pódiumbeszélgetéseken” – olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapján arról az ötrészes beszélgetéssorozatról, amelyet a városegyesítés 150. évfordulója alkalmából hirdettek meg. ​

A programsorozat szeptember 15-én indul, Budapest – olvasztótégely: beköltözők a városegyesítés korában és napjainkban címmel. A későbbi beszélgetések során szó lesz többek között a lakhatási gondokról vagy városfejlesztéssel kapcsolatos tervek, víziók változásairól, de a Budapestről készült fotókról is. 

A rendezvényt az Ötpacsirta Szalonban tartják, az Ötpacsirta utca 4. szám alatti épületben (Pálffy Pálné palotája), amely a FSZEK Központi Könyvtár mellett található. 

Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Nyitókép: Az Ötpacsirta Szalonnak otthont adó egykori Pálffy-palota az Ötpacsirta és a Reviczky utcák sarkán áll (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó