Régóta tervezett összeköttetés valósul meg az elkövetkezendő hetekben a Rákóczi úton: megkezdték a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között létesítendő jelzőlámpás gyalogátkelő kialakítását – írja a bkk.hu.  A beruházás a közösségi költségvetésnek köszönhetően valósulhat meg, 2022-ben ez volt az egyik legtöbb szavazatot kapó projekt. A zebrának köszönhetően gyorsabban, több száz méteres kerülő nélkül lehet átkelni a Rákóczi úton. Az új jelzőlámpás kereszteződés és a gyalogátkelő átadásával a közlekedési csomópont biztonságos és akadálymentes átkelést tesz lehetővé Belső-Erzsébetváros és a Palotanegyed között. A munkálatok előreláthatólag három hétig tartanak.

Új zebra épül a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, látványterv (Forás: Budapesti Közlekedési Központ)

Az elmúlt időszakban több hasonló fejlesztés volt a városban,  zebrák épültek a Blaha Lujza téren, a Nyugati térnél, a Boráros téren és az Orczy úton is. Az új átkelők az akadálymentesség szempontjából is fontosak, hiszen például a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők is jóval egyszerűbben kelhetnek át a kereszteződésekben.

A BKK híréből az is kiderül, hogy a jövőben több helyen is lesz új gyalogátkelő,  hamarosan megkezdődhet az Astoria csomópontnál a felszíni gyalogátkelőhely kialakítása, és az Örs vezér terén is egyszerűbben kelhetnek majd át a gyalog közlekedők a Kerepesi úton a kőbányai és a zuglói oldal között.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Nyitókép: Új jelzőlámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között (Fotó: Budapesti Közlekedési Központ)