Rendezett és akadálymentes lett a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró, amelynek teljes területét május 30-án vehették birtokukba az arra közlekedők – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján.

A BKK az M3-as metró felújításához kapcsolódva, annak kiegészítéseként korszerűsítette a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. Az aluljáró építészeti koncepciója az volt, hogy szorosan igazodjon a felújított metróállomás megjelenéséhez. Megszűnt az aluljáróban a korábbi, sűrű pavilonos üzletbeépítés, helyette két nagy méretű üzlethelyiség és egy nyilvános mosdó létesült. Az 50-es villamos végállomásánál lévő térrész is rendezett lett. A busz- és villamos-végállomásnál lévő lépcső környezetében új növényeket ültettek, és gondoskodtak a fák védelméről.

A burkolatokat is kicserélték, valamint a tájékozódást taktilis sávok és Braille-írással készült feliratok is segítik (Fotó: BKK)

Közlik azt is, hogy nemcsak a lépcsők és az aluljáró burkolatai újultak meg az aluljáró felújítása során, hanem átépítették a teljes üzemi teret, korszerűsítették a víziközművet, a csatornahálózatot, valamint az elektromosenergia-ellátást is. A felszín és az aluljárószint között két felvonó épült, biztosítva a metróállomás akadálymentes megközelítését. Megújult az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben, a tájékozódást taktilis sávok és Braille-írással készült feliratok is segítik.

Rendezett és akadálymentes lett a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró (Fotó: BKK)

A munkák idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely megmarad. A zebrát kedvezően fogadták az arra közlekedők, ezért továbbra is segíti a Határ úti buszvégállomás, a 42-es és az 52-es villamos végállomásának a megközelítését. 

A felújított aluljárót május 30-án nyitotta meg a gyalogosok előtt Karácsony Gergely főpolgármester és Horváth László, a BKK beruházási igazgatója.

Forrás: BKK

Nyitókép: Megújult a Határ úti aluljáró (Fotó: BKK)