Hamarosan megújul a VI. kerületi Liszt Ferenc tér Andrássy út és Paulay Ede utca közötti része – olvasható a terezvaros.hu honlapon. A tér Andrássy út felé eső harmada esztétikusabb, zöldebb kialakítást kap. Az átalakítás célja – mint fogalmaznak – az Ady Endre-szobor környékének az átláthatóvá, használhatóvá és biztonságossá tétele.

Az Ady-szobor környéke napjainkban (Fotó: terezvaros.hu)

Az Andrássy úttól akadálymentes sétány, kisebb teresedés vezet majd a tér belső része felé, így biztonságosabban tudnak majd közlekedni a gyalogosok. Jelenleg az Andrássy út, Paulay utca közötti szakaszon (így az Írók boltja mellett) a szűk járda helyett az úttesten közlekednek az arra járók.

A Liszt Ferenc tér középső szakaszának kialakítása változatlan marad. Mint írják: a munkálatok fa kivágásával nem járnának, viszont 8 új fát, 120 cserjét, több mint 2000 évelőt és díszfüvet telepítenek.

A Liszt Ferenc tér látványterve (Forrás: tvvrt.hu)

A 2024. július 10-én közzétett ajánlattételi felhívásban az is szerepel, hogy a megújuló zöldfelület gondozására automata öntözőrendszert alakítanak ki, valamint új díszburkolatot is építenek. A téren 37 új utcabútort és egy ivókutat is elhelyeznek. A tér közvilágítását is átalakítják, hogy sötétedés után is biztonságos legyen. 

Forrás: terezvaros.hu, tvvrt.hu

Nyitókép: Felújítják a terézvárosi Liszt Ferenc teret (Forrás: tvvrt.hu)