Október 8-án megnyitotta kapuit Erzsébetváros újjászületett közparkja – olvasható az erzsebetvaros.hu honlapon. Mint közölték: a felújítás célja az volt, hogy a zöldfelületek arányának növelése mellett a korábbinál jobb körülményeket biztosítson a Klauzál tér a szülők és a gyermekek, a sportolni vágyók és a kutyások számára.

A felújított Klauzál tér (Fotó: erzsebetvaros.hu)

Ismertették azt is, hogy a 2020-tól kezdődő tervezési folyamat a lakosság bevonásával zajlott. A kerületben lakók online és hagyományos formában megtartott lakossági fórumokon elmondhatták a véleményüket, és javaslatokat tehettek – A Geum Műterem Kft. végleges tervei 2022 végén készültek el, amelyet követően 2023-ban indult meg a közbeszerzési eljárás és 2024. január elején kezdte el a munkát a kivitelező. A terveknek megfelelően pedig 2024. május végére elkészült az öntöttgumi-burkolatos játszótér, a sportpálya és a kutyafuttató. A játszótéren új játszóeszközöket szereltek fel, többek között mászókákat, csúszdákat, hintákat, trambulint, rugós játékokat, faházikókat és egyensúlyozó gumigömböket.

Sportpályát is kialakítottak a téren (Fotó: erzsebetvaros.hu)
A játszótér új elemekkel bővült (Fotó: erzsebetvaros.hu)

A tájékoztatás szerint a parkban többfunkciós sportpálya és fitneszpark is létesült, valamint megújult a kutyafuttató is. A téren hét kamerával bővített térfigyelő rendszer és parkőr is vigyáz. Fákat és cserjéket ültettek, és automata öntözőrendszert is kiépítettek. 

A gettóemlékhely (Fotó: erzsebetvaros.hu)

2024. október 8-tól mindennap – nyitvatartási időben – várja az erzsébetvárosiakat és az arra járókat a pihenőpark, a korábbinál nagyobb zöldfelület, új, környezetbarát és biztonságos játszótér, többfunkciós sportpálya, fitneszpark és egy megújított kutyafuttató a Klauzál téren.

Forrás: erzsebetvaros.hu

Nyitókép: Felújították a Klauzál teret (Fotó: erzsebetvaros.hu)