Megnyitották a megújított Feneketlen-tavi játszóteret, ahol nemcsak zöldítettek és felújítottak, de új játszóeszközt is telepítettek – olvasható a Főkert honlapján.

A Feneketlen-tavi játszótér a XI. kerületi Villányi út és Tas vezér utca sarkánál található. A tervezést és a koncepcióterv elkészítését lakossági fórum és a XI. kerülettel való egyeztetés előzte meg, a végleges terveknél mindezeket figyelembe vették.

Új játszóeszközöket is elhelyztek (Fotó: Főkert)

A játszótéren négy új játszóeszközt telepítettek: a kosárlabdapálya mögé egy fészekhintát és egy körforgót, valamint vizes játékot és egy csúszdás mászóvárat a legkisebbek számára. Az új vizes játszóeszköz elfolyó vizét nem a csatornába vezetik, hanem a homokon átszivárogva a négy újonnan ültetett juharfa gyökereihez juttatják. Ezek a fák hosszú távon árnyat adnak majd az alattuk játszóknak, de addig is, míg megnőnek, új napvitorlák biztosítják az árnyékolást.

Kiderül az is, hogy a fák mellett több mint 1000 tő évelőt ültettek – ezeket a biodiverz évelőágyakat kiépített automata öntözőhálózat tartja nedvesen, és egy alacsony szalagkerítés védi a taposástól.

Több mint 1000 tő évelőt ültettek el a parkban (Fotó: Főkert)

Az uzsonnázáshoz, üldögéléshez piknikasztalokat és padokat helyeztek ki, valamint a homokozó rönkszegélyét felújították, és néhány helyen nagyobb rönkökből ülőfelületeket hoztak létre. Felújították a kosárlabdapalánkokat is, a biciklivel érkezőket pedig négy kerékpártámasz várja.

Díszburkolatot kapott a tó felőli bejárat és az Ülő fiú szobrának lábát restaurálták (Fotó: Főkert)

A tó felőli bejáratnál egy megújult, burkolt fogadóteret alakítottak ki, ahol már az Ülő fiú szobra sem csonka – restaurátorok segítségével kipótolták a szobor letört lábfejét.

Forrás: Főkert

Nyitókép: Felújították a Feneketlen-tavi játszóteret (Fotó: Főkert)