Május 7. és 8. között szervezik meg az újbudai Bartók Béla úton az immár hagyománnyá vált Eleven Tavasz összművészeti fesztivált. Az esemény keretében design kiállítást és aukciót szerveznek formabontó tárgyakból. Tizenegy neves művész vállalkozik arra, hogy a fesztiválhoz csatlakozó „portákat” feldobják egy-egy meglepő, formabontó design tárggyal. 

A szervezők szerint május 7-ét megelőzően a 11 felkért alkotó, Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Márián Gábor, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból olyan alkotást hozzon létre, amely a projektben részt vevő Bartók Béla úti helyek, porták hangulatához, szellemiségéhez igazodik.

A kreációkat már a hétvégét megelőzően meg lehet tekinteni a fesztivál kiválasztott tereiben, és a nyitónapon licitálni is lehet a tárgyakért a Danubius Hotel Gellértben rendezett aukción. A befolyt összeget jótékony célra fordítják: az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik ellátását segítő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlották fel a bevételeket.

A szervezők felhívják a figyelmet: felkért művészek mellett a nyílt pályázat győztes alkotói is helyet kapnak a Bartók Béla Boulevard-on. Még bárki pályázhat március 31-ig olyan designtermékkel, képzőművészeti alkotással, installációval, performansszal vagy előadással, amelynek központi témája a tudatos környezetépítés, és amely gondolatiságában illeszkedik a minden teret dinamizáló Eleven Tavaszhoz.