Interaktív tanösvény a Budakeszi Vadasparkban

2016. július 5. 18:05

Élményben gazdag természeti nevelésre ad lehetőséget a budai hegyekben található vadaspark új, interaktív tanösvénye. Az állatok kifutói melletti állomások számos megoldandó feladatot és kalandot kínálnak.

A gyerekek közvetlen, élményben gazdag természeti nevelésére nyújt újabb játékos megoldást a Budakeszi Vadaspark interaktív, újonnan nyílt tanösvénye, amely a park már meglévő útvonalaihoz és állatkifutóihoz kapcsolódva biztosít még informatívabb kikapcsolódást a családok számára.

A Vadaspark új tanösvénye izgalmas módon kalauzolja körbe a látogatókat, az állatok kifutói mellett található állomások pedig számos megoldandó feladatot és kalandot kínálnak.

A játékos fejtörők mellett az ismeretszerzést négy helyen található „hangos tábla” segíti, amelyekkel a közelben lévő, ám a vadonban ritkán hallható állatok hangját lehet lejátszani, a nyomsatírozóval ellátott nyomgyűjtő füzetben pedig zsírkrétás satírozással kirajzolódik, hogy néz ki az adott állat nyoma a földön. A füzet fajról tartalmaz egy kisebb leírást, egy színezőt és különböző fejtörőket is, nem utolsósorban pedig a kalandozás állomásai is rögzíthetőek benne.

A látogatók mindezek mellett megleshetik az itatóra járó madarakat, valódi szarvakat és agancsokat tapinthatnak, az ugrópályán összemérhetik ügyességüket az állatvilág bajnokaival, a memóriatáblán különböző növények és állatok képét kutathatják, valamint számos madárfajjal is megismerkedhetnek.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó