Jön a várvédő gála

2016. július 5. 15:31

Augusztus elején tartják a Budavári Palotakoncertet, ahol Offenbach szerzeményei is elhangoznak majd a tervek szerint.

Offenbach és Robert Stolz szerzeményei is elhangoznak a Várvédő gála ötletcímű Budavári Palotakoncerten augusztus 5-és és 6-án az Oroszlános udvarban.

A közkedvelt, régi és nagyszerű dalok mellett idén sok új hajtást mutatnak be – fogalmazott Kerényi Miklós Gábor „Kero”, a gála rendezője a keddi sajtótájékoztatón Budapesten. Mint mondta, idén várvédő gálát rendeznek, amelyen katonás, huszáros, védős, váras számok hangoznak el. „Ez azt sugározza, hogy az operett egy rendkívül békés, szerelmes műfaj, de ha kell, ott áll a gáton” – mutatott rá.    

A műsor hat részből áll majd: az első blokkban a védő sereg, a másodikban a palota lakói énekelnek, a harmadikban Jacques Offenbach művei szólalnak meg. A következőkben amerikai anzixot nyújtanak át Kálmán Imre A chicagói hercegnő című operettje segítségével. Az ötödik blokkban a vár körül élők mutatják be tudásukat, az estet magyaros rész zárja – ismertette a részleteket a rendező.

A rendezvényen fellép Bordás Barbara, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Lukács Anita, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Oszvald Marika, Peller Anna, Szendy Szilvi, Kocsis Dénes, Laki Péter és Peller Károly, a műsorvezető Szulák Andrea lesz, a karmester Makláry László.

Az első Budavári Palotakoncertet Nacsa Olivér és Vadász Dániel producer-ötletgazdák szervezték meg 2013-ban azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttassák a magyar operettet.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó