Folytatná Józsefváros a megújulást

2016. július 7. 16:31

A VIII. kerület folytatná az Európa Belvárosa Programot a belső józsefvárosi utcák további felújítására.

Józsefváros képviselő-testülete legutóbbi ülésén arról döntött: elindul a Fővárosi Önkormányzat által, szeptember 30-i beadási határidővel kiírt TÉR_KÖZ pályázaton. Az Európa Belvárosa Program folytatásaként 750 millió forint nyerhető el közterek megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programokra, amelyek eredményeképpen újabb utcák, terek és társasházak szépülhetnek meg a Palotanegyedben – írja a Jó.

Az Európa Belvárosa Program Józsefváros egyik legnagyobb városrehabilitációs programja, amely több egyszerű városszépítésnél: a szemmel látható fejlesztések mellett párhuzamosan vált ismét Pest kulturális és tudományos központjává a Palotanegyed. A képviselő-testület június 2-i döntésének köszönhetően – sikeres pályázati elbírálás esetén – már a harmadik ütemmel folytatódhatnak a közterületek és a társasházak megújításai, valamint a közösségépítő és vállalkozásélénkítő programok. 

A közterület-fejlesztési program keretében az önkormányzat a Szentkirályi, a Puskin, a Trefort és a Rökk Szilárd utcát, valamint a Bródy Sándor utca még fel nem újított – Vas utca és Pollack Mihály tér közötti – szakaszát tervezi megújítani.

Az előző ütemben mintegy 622 millió forintból megújult a Gutenberg tér és a Bródy Sándor utca egy szakasza, 22 társasház kisebb-nagyobb volumenű felújítása valósult meg, a Pollack Mihály téren növényeket és utcabútorokat helyeztek el, továbbá kutyafuttatót alakítottak ki a Gyulai Pál utcában.

(Forrás: Józsefváros.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó