Több mint százezren jártak a Műcsarnokban

2017. február 19. 11:09

Meghaladta a százezret a Műcsarnok látogatóinak száma 2016-ban – mondta Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Az igazgató úgy fogalmazott, ez a szám a muzeológiában egy bűvös küszöb, és azt jelzi, hogy a kiállítások széles közönség ízlését találták el. Hozzátette: az internetes kampányoknak köszönhetően a fiatalabb réteget is sikerült megszólítaniuk.   

A műsorban szó esett a november végén nyílt, Az első aranykor – Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok című kiállításról, amely a hét közepén köszönthette a húszezredik látogatóját.

Szegő György ezzel kapcsolatban elmondta, a nagyszabású tárlat a Műcsarnok alapításának 120. évfordulója előtt tiszteleg, az Osztrák-Magyar Monarchia nemzeteinek festészetét Munkácsy Mihály, Hans Makart, Jan Matejko, Alfons Mucha, Rippl-Rónai József és kortársaik csaknem 200 munkáján keresztül bemutatva. A kiállítás zárásáig több kísérőprogram, például február 25-én Habsburg György tárlatvezetése várja a közönséget.

(MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó