Kigyulladt egy műemlék villaépület a főváros XII. kerületében szombaton, a rendőrség egyelőre nem indított eljárást az ügyben.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján közölte szombaton, hogy egy elhagyatott, 400 négyzetméter alapterületű villaépület tetőszerkezete 200 négyzetméteren lángra kapott a XII. kerületi Diana utcában. A fővárosi tűzoltók öt vízsugárral eloltották a tüzet. Senki nem sérült meg.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta, tart még a tűzvizsgálat, a tűz keletkezésének okáról akkor adnak tájékoztatást, ha befejeződött a vizsgálat.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője  azt közölte az MTI-vel, hogy eddig nem indult rendőrségi eljárás az ügyben.

A XII. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Hild József által tervezett, műemléki védettséget élvező, sajnálatosan elhanyagolt és elhagyatott épület magántulajdonban van. Váczi János alpolgármester tájékoztatása szerint ha felmerül a gyanú, hogy szándékos gyújtogatás történt, az önkormányzat feljelentést tesz a rendőrségen, valamint a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központnál a komoly nemzeti értéket képviselő épület megrongálása miatt.

(MTI)