A Magyar Építők arról ír: a Karolina út 27-31. szám alatt marad az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház), ahová márciusban kezdték meg az orvosok és betegek átköltöztetését.

Kiírták a pályázatot az ingatlan felújításra, a kormány mintegy tízmilliárd forintot különített el az épület átalakítására és fenntartására, a fejlesztés 5000 négyzetmétert érint. A kórháznak otthont adó tömbépület alapterülete nagyobb, mint azoké a pavilonoké, amelyekben korábban működött.

A lap beszámol arról: a beruházás során kórtermeket, radiológiát és műtőt is kialakítanak. A fejlesztés tervei szerint többek között felújítják a teljes vízvezeték-rendszert, 1400 négyzetméteren készítenek aljzatot és burkolatot, 8700 négyzetméternyi felületet festenek át és 215 négyzetméternyi légcsatornát építenek ki.

A Sportkórház a Testnevelési Egyetem 2015-ben bejelentett fejlesztése miatt költözik el a TE közeléből, a XII. kerületi Alkotás útról. A projekt kormánybiztosa, Berkes István korábban elmondta, a döntésnél figyelembe vették, hogy üresen álló, minden igényt kielégítő épület nem áll rendelkezésre, egy zöldmezős beruházás pedig nagyon elhúzódhatna – írja a Magyar Építők.

(Forrás: Magyar Építők)