A Magyar Építők beszámol arról: majdnem 1 milliárd forintból újítják fel az óbudai Szent Margit Kórház több épületét. A 924 millió forintos projekt a teljes fővárost átfogó Egészséges Budapest Programban valósul meg, melynek során a következő három évben körülbelül 70 milliárd forintot fordítanak a város egészségügyi infrastruktúrájára. A fejlesztéssorozatban új épülettömbök készülnek el, létesítményeket újítanak fel és javítják a kórházak műszeres felszereltségét is.

A Szent Margit Kórházban az általános felújítás során létrehoznak egy elkülönített művese-állomást, valamint felújítják az intézményhez tartozó nővérszállót is. Emellett 828 millió forintot fordítanak műtőkapacitás növelésére és az orvosi műszerek vásárlására, illetve felújítására is. Mintegy 87 millió forintból megújult az intézmény gasztroenterológiai osztály és kiépült a vezetékes orvosi gázhálózat is. Emellett megvalósult az épületek és a mentőbejárat automata ajtóinak cseréje, valamint jutott forrás informatikai eszközbővítésre is.

Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programja indul el 2017-ben – idézi a portál Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert.

(Forrás: Magyar Építők)