Mi lesz a városligeti Nagycirkusszal?

2018. június 8. 0:17

Nem fordulhat elő, hogy a cirkuszt lebontják és nem lesz helyette másik épület – ezt Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója mondta a Liget Budapest blogjának.

Fekete Péter a Liget Budapest blognak azt nyilatkozta: a Liget Projekt részeként a rég cirkuszépületet lebontják és újat építenek. „Most éppen azt keressük, hol lenne erre a legmegfelelőbb terület.”

Cél, hogy az új épület városközponti, jól megközelíthető helyen álljon, jól látszódjék majd az épület, megfelelő méretű terület álljon rendelkezésre a cirkuszmúzeum, a kutatóközpont, az artistaképző iskola, a szállás, a lakókocsik számára. A Fővárosi Nagycirkusz az európai kultúra része, így az új épület számára megfelelő helyszín kialakítása nemzeti és európai felelősség Fekete Péter szerint.

A Nagycirkusz igazgatója arról is beszélt: „A szakmánk nemrég ünnepelte a cirkuszművészet fennállásának 250. évfordulóját, és itt Budapesten mi rendezhettük a megnyitó sorozatot, konferenciákkal, fesztivállal, 30 országból érkezett művészekkel”.


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó