A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint újra a teljes vonalon jár az 1-es villamos, miután a Népliget és a Mester utca között befejeződött a villamosvágányok átépítése.

A nagykörúti villamosvonalakon is újra a vonal teljes szakaszán járnak a villamosok hétfőtől. A 4-es és 6-os villamos vonalán az Oktogon és a József utca között, több mint 3 kilométeres hosszon a TTDExpert Zrt. kivitelezésében készült el a beruházás.

A felújítás során korszerű felépítményű pályát építettek, amely a későbbi karbantartási munkát a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi.

Az Oktogon és a 32-esek tere közötti szakaszon a kilencvenes évek közepén történt utoljára nagyobb felújítás.

Új aszfaltréteg a BAH-csomópont felüljáróján

Újra használhatják a városközpont felé tartó autósok is a BAH-csomópont feletti felüljárót, amelyen a városhatár felé haladók számára is megszűnnek a forgalomkorlátozások. A nyáron lezajlott felújítás keretében a felüljáró új aszfaltréteget és szalagkorlátokat kapott, valamint kicserélték a dilatációs rendszert is.

Feloldották a korlátozást emellett a Szent István körúton is, amelyen vízvezeték-felújítást végeztek.

További változás, hogy a 2-es metró ismét megáll a Kossuth Lajos téri megállóban, amelyet a korábbi MTESZ székház helyén létesülő új irodaház építése miatt kellett lezárni.

Mindezek mellett járatsűrítésekkel is segíti a tanévkezdést a BKK: a 4-es metró munkanapokon reggel és délután; a 2-es villamos pedig a hétköznap délutáni csúcsidőszakban, valamint este és késő este is a jelenleginél sűrűbben indul majd.

(MTI)