A Magyar Építők arról ír: Budapest XVII. kerületének önkormányzata kiírta a Rákosmentén épülő multifunkciós sportcsarnok tervezői közbeszerzését. A cél, hogy a "kertváros számára szükséges sport, oktatási, kulturális és rekreációs funkciókat kiszolgáló épület" jöjjön létre. 

A csarnok a versenysportok, tömegsportok és egyéb rendezvények befogadására is alkalmas lesz.

Riz Levente polgármester adatai szerint a kerületben 54 sportegyesület működik 23 sportágban. Közülük azonban csak öt rendelkezik sportlétesítménnyel, így egyes szakágak mérkőzéseiket kénytelenek más kerületben lebonyolítani.

A most megjelent tervezői közbeszerzés szerint egy háromszintes multifunkciós sportcsarnok jön létre mászófallal, ugyanakkor a fitnesz területek zónája is része a projektnek.

A csarnok 1500 férőhelyes lesz, mobil lelátókkal további 1200 hely biztosítható majd. A játéktér kézilabda, kosárlabda és röplabda gyakorlására lesz alkalmas. Ugyanakkor további 14 sportágot is űzhetnek majd benne: a futsal, a teremhoki, a tollaslabda, az asztalitenisz, a ritmikus gimnasztika, a birkózás, a cselgáncs, a karate, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna, a vívás, a táncverseny és a falmászás is új otthont kap.