Így fog kinézni a felújított Podmaniczky tér

2019. január 9. 13:06

Végre sor kerül az Arany János úti metrómegállóként is ismert Podmaniczky tér teljes körű rekonstrukciójára.

Az V. kerületi önkormányzat közölt látványterveket a Podmaniczky térről, amely az Arany János utcai metrómegállóról és elhanyagolt állapotáról volt eddig ismert.

A felújítás után viszont 21. századi környezet alakul ki a téren.

A téren található trolibusz-végállomás megszűnik, a Bank utca és az Arany János utca is egyirányúvá válik. Nő majd a gyalogosok által használt terület, valamint a kerékpározás is biztonságosabbá válik.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere szerdán arról beszélt: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő Podmaniczky Frigyes tér felújításáról szólva Szentgyörgyvölgyi Péter közölte: a téren 30 százalékkal nő zöldfelület és 82 új fát ültetnek, megszűnik a trolibusz végállomás, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet. A cél az, hogy a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté váljon. A Podmaniczky tér rekonstrukciója mintegy 1,2 milliárdból fővárosi támogatással valósul meg.

(MTI)

Összesen 1 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerint


Akkor hol lesz a trolibusz végállomása? A Kálmán utcába beterelni az összes járatot nem tűnik észerű megoldásnak.Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó