Sorra szépülnek meg Józsefváros társasházainak homlokzatai, belső terei. A fővárosi TÉR_KÖZ pályázat segítségével és a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával megújult Vas utca 3. számú épületet – írja a jozsefvaros.hu.

Szép lett a társasház homlokzata (Fotó: jozsefvaros.hu)

Ez a helyszínen is látható, hiszen két házzal arrébb egy újabb felállványozott házat áll, amely a tábla szerint szintén támogatással újul meg. A Vas utca 3. számú ház a fővárosi és az önkormányzati társasházfelújítási pályázat adta lehetőségeket is kiaknázta.

Az Európa Belvárosa Program III. ütemében a TÉR_KÖZ pályázat keretében 21 millió forint fővárosi és 6 millió forint önkormányzati forrással tudták támogatni a házat, hogy teljesen megújuljon a külső homlokzata.

A pályázat célja, hogy az együttműködő társasházak homlokzata és a hozzájuk kapcsolódó közterek közösségi célú megújulása valósuljon meg (Fotó: jozsefvaros.hu)

A pályázat célja, hogy az együttműködő társasházak homlokzata és a hozzájuk kapcsolódó közterek közösségi célú megújulása valósuljon meg. A Palotanegyedben példaértékű a főváros, az önkormányzat és a lakóközösségek összefogása – írja a kerületi lap.

A házat Kiss Géza építész tervezte, 1910-ben épült fel. A rekonstrukció érdekessége, hogy a felső szinten a vakolat alatt egy angyal alakot találtak, amelyet a felszínre hozva igazi éke lett a homlokzatnak.

Egy rejtett angyal alak is felszínre került (Fotó: jozsefvaros.hu)

Az Európa Belvárosa Program III. ütemében, amely 2018 és 2021 között valósul meg 13 ház homlokzata szépül meg, felújítják a Bródy Sándor, a Rökk Szilárd és a Szentkirályi utca több házát, valamint közösségépítő programok is megvalósulnak.

Nyitókép: Megújult a VIII. kerületi Vas utca 3. számú ház homlokzata (Fotó: jozsefvaros.hu)