Beomlott az I. kerületi Logodi utca 56-58. szám alatti ingatlan támfala. A magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett – írja a Budavári Önkormányzat.

A közlemény szerint a közterület-felügyelet munkatársai egy rutinellenőrzésen azt tapasztalták, hogy az ingatlant a Logodi utca felőli oldalon megtámasztó támfal egy részen megsérült, illetve leomlott. Mivel a munkák esetleges leállíttatására, a veszélyhelyzet elhárítására az építésfelügyelet jogosult, a Budavári Önkormányzat az I. kerületi kormányhivataltól azonnali felügyeleti intézkedést kért.

A magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett (Fotó: Budavári Önkormányzat)

A Logodi utca felőli oldalon az épületet megtámasztó támfal egy részen megsérült, illetve leomlott (Fotó: Budavári Önkormányzat)

A tulajdonos a területen építkezni szeretne, ezért előzetes régészeti feltárásba kezdett. Ennek engedélyezése és felügyelete szintén az I. kerületi kormányhivatal hatásköre. A telek tulajdonosa a mai napig nem kért építési engedélyt, így a terv az I. kerületi Polgármesteri Hivatal számára ismeretlen.

Nagy Gábor Tamás, a kerület polgármestere arról számolt be a helyszínen, hogy szabálytalan és engedély nélküli építési munka vezetett a budai Logodi utcában történt támfalomláshoz.

Forrás: Budavári Önkormányzat

Nyitókép: Beomlott a I. kerület Logodi utca 56-58. szám alatti ingatlan támfala (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)