Megújult a fővárosi Millenáris park, korszerű játszótérrel, új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere pénteken, a Millenáris Széllkapu első szakaszában elkészült területek sajtóbejárásán, Budapesten – írja az MTI.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a kerület vezetése elkötelezett azért, hogy minél nagyobb legyen a zöldterület. A beruházással a II. kerület belső részének legnagyobb közparkja jön létre.

 A Millenáris park új zöldfelületekkel és mélygarázzsal bővült (Fotó: II.kerületi önkormányzat)

A Millenáris park területén a Ganz régi gyáregységei álltak használaton kívül a megújulás előtt, amelyről 2014-ben döntött a kormány. 

Láng Zsolt mérföldkőnek nevezte azt, hogy a volt Ipari Minisztérium helyén több száz fával borított zöldterületet alakítottak ki, Buda szívében egy igazán fenntartható beruházás valósult meg. Ezúton megköszönte a környékbeli lakosok türelmét és megértését az építkezésekből adódó kellemetlenségek miatt, péntektől a forgalomkorlátozások is megszűntek a Millenáris körül.

Több korcsoportot kiszolgáló játszótér jöttt létre (Fotó: II.kerületi önkormányzat)

Kiemelte, hogy az 500 férőhelyes mélygarázsban a környék lakói januártól kedvezményes éjszakai parkolási lehetőségre számíthatnak. A park új - több korcsoportot kiszolgáló játszótere - külön világítást kapott, emellett jól kiegészíti a park másik, régóta népszerű Zöld Péter tematikus játszóterét.

A II. kerület belső részének legnagyobb közparkja készült el  (Fotó: II.kerületi önkormányzat)

A Millenáris park revitalizációja során többek között az utcabútorokat és térköveket esztétikusabbra és tartósabbra cserélték, a tó új gépészetet kapott és a park teljes növényzete megújult. A zöld pihenőpark teljes területén összesen 13 ezer négyzetméternyi felületen 328 előnevelt fa és a közel 700 négyzetméteres tó is a kikapcsolódást szolgálja. A nagyobb gyerekeknek ügyességet fejlesztő akadálypálya-rendszert építettek. 

Forrás: MTI

Nyitókép: Megújult a fővárosi Millenáris park (Fotó: II.kerületi önkormányzat)