Megújult a Faludi park a XIII. kerületben

2019. október 24. 14:00

A XIII. kerületi Faludi utca melletti játszóteret és pihenőparkot lakossági egyeztetés után újították fel. Nőtt a zöldfelület, fitnesztereket és új játszóelemeket alakítottak ki.

Ez év szeptemberében vehették birtokba a felújított játszóteret és pihenőparkot a Faludi utca és Szobor utca környékén lakók az önkormányzat újabb, ezúttal 5600 négyzetméteres területen végzett 120 millió forintos beruházását – írja az MTI. 2019-ben park, játszótér felújításra, szobor állításra 22 helyszínen több mint 2,7 milliárd forintot fordított az önkormányzat.

Ezúttal is lakossági egyeztetést követően indult el a beruházás, két tervezet közül választhattak. A lakóépületek szomszédságában pihenőparkot alakítottak ki, a zöldfelületek növelését a korábbi szilárd burkolatok csökkentésével érték el, a korábbi 690 négyzetméter helyett annak felén történik a gyalogosforgalom.

A megnövekedett zöldfelületre 31 féle, összesen 3600 túlnyomórészt virágzó évelőket és talajtakaró cserjéket ültettek. Az átalakítás során fát nem vágtak ki, a 13 újonnan ültetett fiatal faegyed várostűrő és nincs jelentős kártevője.

A játszóeszközök több generáció számára nyújtanak lehetőséget a játékra (Fotó: budapest13.hu)

A területen fekvő labdapálya burkolatát és kerítéseit kicserélték. Pingpongasztallal és két fitnesztér kialakításával növelték a testedző, rekreációs funkciókat. A fitneszterek közül az egyik az idősebb, a másik a fiatalabb generáció számára javasolt eszközökből áll. A játszóeszközök is több generáció számára nyújtanak lehetőséget a játékra, a térbeli koordináció fejlesztésére.

Egy mászóhálóval és egy komplex mászókarendszerrel bővítették a játszóeszközök számát. A régi eszközök közül két-két terep-csúszda és rugós játék, egy kétüléses hinta maradt meg. Újonnan kihelyeztek két komplex mászóvárat, egy-egy trambulint, fészekhintát és forgójátékot. A homokozó fölé egy 27 négyzetméteres napvitorla került.

A korábban is kutyafuttatásra használt területet elkerítették, és szabályossá alakították. A pingpong-asztalnál és a testedző eszközöknél egy-egy napelemes kandeláber biztosítja a sötétedés utáni biztonságos területhasználatot. A terület nyitásáról naponta gondoskodunk, 6-22 óra közötti időben lehet használni.

Forrás: MTI  

Nyitókép: Felújították a Faludi parkot a XIII. kerületben (Fotó: MTI)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó