A Semmelweis Egyetem-Belső Klinikai Tömb II. számú Belgyógyászati Klinika (Budapest, Szentkirályi u. 46.) felújítása, átalakítása hamarosan elkezdődhet, ha megtalálják a kivitelezőt az uniós közbeszerzési értesítő tájékoztatása alapján. Február 3-ig várják az ajánlattételeket.

A felújítási és átalakítási munkákat az intézmény „A” épületének három szintjén – a földszint mellett az első és a második emelet –, valamint a „B” épület öt szintjén – földszint, első, második és harmadik emelet és manzárd – fogják elvégezni. Az átalakítás összesen 6276 négyzetméter alapterületen történik majd.

A II. számú Belgyógyászati Klinikájának „A” épülete a belső udvar felől (Fotó: pestbuda.hu)

A Szentkirályi utcai bejárat (Fotó: pestbuda.hu)

A Semmelweis Egyetem központi épülete az Üllői út 26. szám alatt. Az épület tervezésével Kolbenheyer Ferencet bízták meg,  váratlan halála után Weber Antal folytatta a munkát (Fotó: semmelweis.hu)

Az Üllői út 26. számú épület 1909 előtt (Fotó: semmelweis.hu)

Az Üllői úti tömb 1910 körül (Fotó: semmelweis.hu)

A felújítás során 55 kórtermet újítanak fel vagy alakítanak át, 72 fürdőt, mosdót hoznak létre, 142 új ágysáv is lesz 66 nővérhívóval. Az épületben 160 külső és belső nyílászáró felújítását, illetve cseréjét is elvégzik, split klímás légkondicionálást alakítanak ki, az informatikai rendszer is megújul.

Forrás: Uniós Közbeszerzési Értesítő (ted.europa.eu)

Nyitókép: A Semmelweis Egyetem II. számú Belgyógyászati Klinikájának „A” épület​e (Fotó: pestbuda.hu)