Lemosták a budapesti hidakat

2020. április 19. 15:30

Az elmúlt napokban több hidat is lemostak Budapesten: megtisztult a Lánchíd, a Szabadság híd, a Margit híd és a Petőfi híd is. A Váralagút mosását is elkezdték a héten, a munkálatokat éjszakánként végzik, és kedden fejezik be.

A Lánchidat szerdán, a Szabadság hidat csütörtökön éjszaka mosta le a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. – írja az MTI. A hidakat lezárták a takarítás idejére.

Magasnyomású vízsugárral mossák a Lánchidat (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Tisztítják a Lánchíd melletti lépcsőt (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A Váralagutat kedd éjjel óta, szombat és vasárnap kivételével jövő keddig minden éjjel 11-től hajnali fél 5-ig mossák, ezért a takarítás idején az is le lesz zárva.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai magasnyomású vízsugárral tisztítják a budai Váralagút falát (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Szombaton fél 7-től 15 óra 30-ig a Petőfi hidat mosták egy forgalmi sáv részleges lezárása mellett. Vasárnap ugyanekkor pedig a Margit hidat tisztították meg. A takarítást a hidak északi, Budára vezető oldalán kezdték.

Mossák a Margit hidat (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A közlemény szerint a társaság folytatja a koronavírus-járvány miatti közterületi fertőtlenítő munkákat is, a fenntarthatósági szempontok maximális figyelembevétele mellett.

Forrás: MTI

Nyitókép: A Lánchidat is lemosták (Fotó: Both Balázs/pestbuda.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó