Megvan a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontja

2020. május 12. 16:00

A katolikus világeseményt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten.

A Vatikán jóváhagyta Erdő Péter bíboros, prímás javaslatát az időn őszről elhalasztott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus új időpontjára – írja az MTI. A katolikus világeseményt 2021. szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten.

A bíboros azután javasolt új időpontot, hogy Matteo Bruni szentszéki szóvivő bejelentette, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztják az eredetileg 2020 szeptemberére tervezett kongresszust.

Erdő Péter április végén az M1 aktuális csatornának nyilatkozva arról beszélt, hogy Ferenc pápa döntését a halasztásról körültekintő mérlegelés előzte meg. A Szentszék egészségügyi szervezete tanulmányozta a nemzetközi járványhelyzetet, és ezt alapján határoztak arról, hogy a következő két-három évre tervezett nagy nemzetközi eseményeiket elhalasztják, ügyelve arra, hogy ne kerüljenek emiatt átfedésbe egymással.

Az első programot, a budapesti NEK-et 2021-re, a Családok Világtalálkozóját 2021-ről 2022-re, az Ifjúsági Világtalálkozót pedig 2022-ről 2023-ra helyezték át.

Az eredetileg 2020. szeptember 13. és 20. közé tervezett kongresszusra csaknem száz országból több mint ötvenezer ember regisztrált. A záró misére Ferenc pápát is várták.

A 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséje a Hősök terén 1938. május 25-én (Fotó: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest-képarchívum)

A találkozó programjában a liturgikus események mellett konferencia, előadások, koncertek is szerepelnek. A katolikus egyház az oltáriszentségben jelenlévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezi meg.

Magyarország másodszor ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten tartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró miséjén, a Hősök terén félmillió hívő vett részt.

Forrás: MTI

Nyitókép: Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus plakátja (Forrás: iec2020.hu)


Hozzászóláshoz lépjen be, vagy regisztráljon!

Felhasználónév:
Jelszó:

Regisztráció | Elfelejtett jelszó